Чудотворна икона на Св. Богородица

Посещения: 2891

Чудотворна икона на Св. Богородица и свети мощи за празника на Храм „Свети Йоан Рилски” Бургас

Чудотворна икона на Пресвета Богородица

Чудотворна икона на Пресвета Богородица бе посрещната в църквата „Свети Йоан Рилски” в Бургас. Тя пристигна от несебърския храм „Успение Богородично” по повод патронния празник на православния храм, който е на 19 октомври – Деня на Свети Йоан Рилски.

 

 

 Освен иконата на Св. Богородица, бяха посрещнати и свети мощи на някои от най-почитаните в православната църква светци – Св. Йоан Златоуст, Св. Христина, Св. Киприян, Св. Юстина, Св. Андрей Първозвани, Св. Харалампий и Св. Теодосий Велики.

 

 Светата литургия е бе отслужена лично от Сливенския Митрополит Иоаникий. След това бургаското духовенство отслужи молебен за здравето на целия български народ. 

 

 

Молитвата

pastor

архимандрит Вартоломей

Молитвата е всичко. Тя е първото нещо, което трябва да се прави при всяко нещо. Тя е общение с Бога. Сам Господ Бог ни е дал правото да общуваме с Него чрез молитвата.

pastor

архимандрит Вартоломей

Молитвата не иска нито обяснения, нито многословия, не е нещо, което да не може всеки човек да прави. Много е лесно. Просто две думички: Господи, помилуй ме!

Българските храмове

С много любов и вяра са строени българските църкви. В тях и преди, и сега нашият народ в дни на изпитания е търсел и намирал утеха. Тук вярващи и невярващи усещат умиротворение и духовна сила, която им вдъхва увереност и подхранва мисълта за по-добро бъдеще.

St. Mathew 11:28